انواع برنج شمال ایران

برنج ایرانی ، هم در استان های شمالی ایران کاشته می شود ، هم در دیگر استان ها. از گیلان و مازندران و گلستان گرفته تا فارس و اصفهان و خراسان شمالی . تعداد استان هایی که برنج در آنها ، به مقدار های مختلف کاشته می شود، تا ۱۷ استان نیز گفته شده است.

در کجای ایران برنج کاشته می شود؟ چه بخش هایی از ایران دارای کشت برنج می باشد؟ در پاسخ باید گفت به غیر از انواع برنج شمال ایران ، حداقل در ۱۴ استان کشور ثبت شده که برنج ایرانی به صورت کم و زیاد کاشته می شود؛ اما نوع آن و مقدار آن متفاوت می باشد. در کجای ایران برنج کاشته می شود

برنج های هاشمی ، علی کاظمی ، دم سیاه ، طارم از مهم ترین برنج های اعلای شمال ایران هستند

برنج های هاشمی ، علی کاظمی ، دم سیاه ، طارم عطری و شیرودی از مهم ترین برنج های اعلای شمال ایران هستند

اما برنج هایی که معمولا در شمال ایران کاشته می شود چه برنج هایی هستند ؟ ما در این نوشته تلاش می کنیم تا به صورت کوتاه ، به برنج هایی که در استان های شمالی ایران ، یعنی گیلان ، مازندران و گلستان کاشته می شود، بپردازیم و آنها را معرفی کنیم .

 

برنج هاشمی

برنج هاشمی ، برنج بلند دانه و خوش پختی است که ابتدا در روستایی در استان گیلان کشف شد ؛ به دست پرتوان کشاورز خلاق و باهوش ای به نام یوسف هاشمی که در جشنواره ملی برنج شکرانه ایران نیز به صورت رسمی از وی تقدیر شده است.

سپس به صورت گسترده تر در استان گیلان کاشته شد و پس از آن به استان های مازندران و گلستان نیز گسترش یافت. برنج هاشمی ، یکی از برنج هایی است که بیشترین سطح زیر کشت را در استان های شمالی دارا می باشد و به دلیل شکل و ساختار و پخت مناسبی که دارا می باشد، در بازار نیز طرف داران زیادی را دارا می باشد.

برنج هاشمی گیلان ، اعلا و درجه یک و خوب و خوش پخت و عالی و معطر و عطری و بهترین برنج شمال ، از لنگرود و رودسر و رشت و لاهیجان و چابکسر و رامسر و فومن و آستانه اشرفیهخرید برنج هاشمی گیلان

 


برنج علی کاظمی

داستان کشف برنج علی کاظمی نیز همانند برنج هاشمی است ؛ یعنی در روستایی در فومن  به دست کشاورزی با نام علی کاظمی کشف شد و پس از آن ،دردیگر نقاط استان گیلان ، طرفداران خودش را پیدا کرد. گفته شده که آب و هوا و خاک نواحی غربی استان گیلان (صومعه سرا و فومن) می طلبد که برنج علی کاظمی در این منطقه ها کاشته بشود.

 برنج علی کاظمی گیلان، اعلا و خوب و خوش پخت و مرغوب

خرید برنج علی کاظمی گیلان

 


برنج طارم دارای حداقل ده عنوان گوناگون می باشد

برنج طارم دارای حداقل ده عنوان گوناگون می باشد

برنج طارم کشت دوم مازندران

طارم یک خانواده شلوغ است ! خانواده ای که حداقل ده فرزند دارد.

طارم نام کلی ای برای تعدادی از برنج های خوب و خوش پخت است که کاشت آن ، با اینکه در همه مناطق شمال از روستاهای گیلان گرفته تا مازندران و گلستان ، وجود دارد.

طارم کشت دوم مازندران ، طارم هاشمی مازندران که به آنها برنج طارم محلی نیز گفته می شود، از برنج های پرعطر و خوش نشین است که پخت و عطر آن ، گوارای وجود بسیاری از هم وطنان عزیز ایرانی می باشد.

کشاورزان شهرهای فریدون کنار، دابودشت، محمودآباد و روستاهای اطراف، در این سال ها به کشت دوم برنج طارم و دیگر برنج ها روی آورده اند و با وجود تمام اختلاف نظرهایی که در میان مسوولین و کارشناسان در زمینه کاشت دوم برنج وجود دارد، به کشاورزی خویش مشغول می باشند.

 

خرید برنج طارم کشت دوم مازندران

خرید برنج طارم کشت دوم مازندران

 


برنج دم سیاه

برنج دم سیاه در  هر سه استان گیلان ، مازندران و گلستان کاشته می شود و جزو برنج های دست بالا و اعلا به حساب می آید؛ عطر خوبی دارد و رنگ سفید دانه آن ، گویی رگه بسیار نازکی از رنگ کرم روشن را دارا می باشد.

تفاوت برنج دم سیاه با برنج هاشمی بسیار اندک است و از نظر بسیاری از ویژگی ها ،این برنج به برنج هاشمی شبیه است و در واقع به نوعی برادر آن حساب می شود. ما در شالیزارهای خود ، وقتی که بین مقدار محصول دم سیاه در هر هکتار با برنج هاشمی مقایسه کمی انجام دادیم ، متوجه شدیم که محصول دمسیاه در هر هکتار، کمتر از محصول هاشمی در همان هکتار است.

فروشندگان برنج در شمال ایران ، سال هاست که بر روی برند “دم سیاه ” در بازار کار می کنند و آن را به عنوان یک برند برنج شهری در شهرهای شمال و به خصوص گیلان تبلیغ می نمایند.

برنج دم سیاه گیلان ، اعلا و درجه یک و خوب و خوش پخت و عالی و معطر و عطری و بهترین برنج شمال ، آستانه اشرفیه

خرید برنج دم سیاه گیلان

 


برنج شیرودی شمال

گرچه شیرودی از برنج های میان رده و متوسط شمال است ، اما با این حال باز هم در کنار برنج های خوب شمال ، خوش درخشیده است.

در طول این سال ها که ما در تولید و توزیع برنج حضور داشته ایم، یکی از گزینه های اصلی مسوولین خرید کارخانه ها ، شرکت ها یا گروه های صنعتی بزرگ، همین برنج شیرودی است؛ چرا که از برنج های پر محصول خوب و جون دار ایرانی است و هم این که قیمت مناسب تری را دارا می باشد .

شیرودی ویژگی هایی دارد که برنج های خارجی را به راحتی ضربه فنی می کند و مصرف آن را در مقایسه با برنج های خارجی، دل پذیرتر می نماید. از جمله این که رنگ بهتری دارد و قدش هم از برنج های دیگر ، بلندتر و استخوانی تر است. البته عطر و طعم آن به اندازه برنج هاشمی نیست، ولی هم چنان جای خود را در خانواده برنج های ایرانی شمال حفظ کرده و به انقراض کشیده نشده است.

برنج شیرودی شمال

خرید برنج شیرودی شمال


برنج های پرمحصول، محصول بیشتری نسبت به برنج های اعلا در هر هکتار دارند

برنج های پرمحصول، محصول بیشتری نسبت به برنج های اعلا در هر هکتار دارند

برنج های پرمحصول

برنج های خزر ، بی نام ، ندا ، حسنی ، سپیدرود، نعمت ، شفق ، فجر ، درفک ، بهار۱ ، آمل ۳ ، گیلانه و ساحل از برنج های پرمحصولی هستند که در شمال ایران ، کم و بیش کاشته می شوند.

برخی از این برنج های پرمحصول، حاصل ترکیب بین دو برنج مختلف است که در موسسات تحقیقاتی برنج به دست آمده است. مثلا برنج آمل ۳ ، از فیلیپین آورده شده و برنج های ساحل و شفق، ترکیباتی از برنج باسماتی پاکستان است.

تعدادی از این برنج های پرمحصول، در حال حاضر  آن قدر کم کاشته می شوند که می توان گفت که کاشته نمی شوند و در واقع جزو برنج های منقرض شده به حساب می آیند.

 


برنج سرلاشه یا نیم دانه

سرلاشه یا نیم دانه، در واقع برنج محسوب نمی شود؛ بلکه دانه های شکسته شده در اندازه های مختلف از برنج های دیگر است که پس از سورت شدن در شالی کوبی، به دست می آید.

سرلاشه یا نیم دانه هر برنج ، با سرلاشه یا نیم دانه برنج دیگر متفاوت است؛ ولی از نظر ویژگی های پخت، تقریبا همان ویژگی های پختی برنج اصلی ای که از آن به دست آمده را دارا می باشد.

یکی از بهترین سرلاشه ها، سرلاشه برنج هاشمی گیلان است که پخت و قیمت خوبی را نیز دارا می باشد.

برنج سرلاشه هاشمی گیلان ، اعلا و درجه یک و خوب و خوش پخت و عالی و معطر و عطری و بهترین برنج شمال ، لنگرود و رودسر و لاهیجان و فومن و آستانه اشرفیه

خرید برنج سرلاشه هاشمی گیلان

 

پیشنهاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.