به گفته یوسف هاشمی ، به وجود آورنده برنج هاشمی گیلان، برنج هاشمی بر دو نوع تقسیم می شود : برنج هاشمی سرد و برنج هاشمی گرم .
تفاوت برنج های هاشمی از نظر شکل ظاهری
برنج هاشمی گونه گرم ، ساقه کلفت تری دارد. در حالی که برنج هاشمی گونه سرد ، ساقه نازک تری داری دارد .
همین نازک تر بودن برنج هاشمی گونه سرد سبب می شود که کرم ساقه خوار ، به راحتی نتواند که به درون آن نفوذ کند. بنابراین مقدار سم یا آفت کش ای که برای مبارزه با آفتِ کرم ساقه خوار استفاده می شود ، کمتر خواهد بود و این باعث سلامت بیشتر و ارگانیک تر بودن برنج هاشمی گونه سرد خواهد شد.
تفاوت برنج های هاشمی از نظر زمان برداشت
باید اشاره کرد که برنج هاشمی گونه سرد ، دیرتر از برنج هاشمی گونه گرم به برداشت می رسد؛ حدود یک هفته تا ده روز دیرتر ؛ به این معنی که اگر برنج هاشمی گونه سرد و برنج هاشمی گونه گرم ، در یک زمان کاشته بشوند ، برنج هاشمی گونه سرد ، حدود ده روز دیرتر خواهد رسید.
همین دیرتر رسیدن سبب استفاده بیشتر این برنج از آفتاب و غنی تر شدن آن ازنظر خوراکی می شود.
نتیجه گیری
برنج هاشمی گونه سرد از برنج هاشمی گونه گرم ، هم از نظر سلامت و هم از نظر مزه و خوش خوراک بودن بهتر و برتر است.
یوسف هاشمی ، بانی برنج هاشمی نیز در فیلم کوتاه زیر در این باره توضیح داده است.