کدام برنج ایرانی شمال ، خوش عطرتر و خوش بوتر است ؟ یا یک جور دیگر بگوییم: خوش عطرترین و بودارترین برنج های ایرانی شمال که دارای قوی ترین عطر است و بیشترین و بهترین و قوی ترین مقدار بو را دارند کدام ها هستند؟ هاشمی است یا دم سیاه صدری گیلان یا طارم های محلی مازندران یا علی کاظمی و یا برنج های دیگر؟
یک کمی اگر دوام بیاورید، همه را برایتان توضیح می دهیم.
نبودن یکا و واحد برای سنجش عطر
اول آن که عطر و بو ، یک واحد ، معیار یا یکای استاندارد کمی ندارد که بر اساس آن بتوان مشخص کرد که عطر چه محصول غذایی ای بیشتر و عطر و بوی چه خوراکی دیگری کمتر است.
عطر برنج ، ویژگی ای است که نمی توان برای آن معیار و واحدی پیدا کرد و داشت. مثلا می توانیم بگوییم که توان یک جاروبرقی ، ۲۰۰۰ وات است یا بگوییم که طول این اتاق، ۴ متر است، اما چگونه می توانیم بگوییم که عطر برنج، چند واحد است؟ یا عطر این برنج ، ۵ واحد از عطر آن برنج بیشتر است. می بینید که نمی شود.
دلیل اصلی هم آن است که عطر و بو، یک کیفیت حسی است تا یک کمیت قابل اندازه گیری؛ یعنی هر کسی ، با توجه به شامه و قدرت بویایی خویش، عطرهای محیطی و جانبی زندگی را متفاوت از دیگری متوجه می شود.
بنابراین ما در این باره ، اطلاعات مان در ابتدا بر آزمایش های پخت ای که خودمان انجام داده ایم بنا شده است و هم چنین از نظرات مشتریان و مصرف کنندگان مان نیز استفاده کرده ایم.

برنج طارم محلی محمودآباد- مازندران
نوع برنج ها
برنج هایی که ما تقسیم بندی مان را بر اساس آنها انجام داده ایم، از برترین و بالاترین برنج های ایرانی مشتری پسند در بازار شمال ایران هستند که عبارتند از طارم محلی ، هاشمی ، علی کاظمی ، شیرودی ، دمسیاه صدری و فجر.
قوی ترین ، بیشترین و قدرتمندترین عطر و بوی برنج های شمال
به نظر می رسد که قوی ترین عطر برنج ها، مربوط به برنج های طارم محلی و علی کاظمی می باشد و این دو برنج، خوش بوترین و خوش عطرترین برنج ، به انتخاب ما و مشتریان مان می باشند. البته امتیازهای برنج های دم سیاه صدری و هاشمی نیز به گروه برنج های اول نزدیک بوده است و این برنج ها نیز توانسته اند که در آزمایش سنجش عطر و بو از سوی ما و مشتریان مان، نمره قابل قبولی را به دست آورند و نزدیک به همان گروه اصلی قرار بگیرند. به گونه ای که اگر نمره برنج طارم و علی کاظمی را ۱۰۰ در نظر بیگیرید، نمره برنج هاشمی و دم سیاه صدری را می توان ۹۰ دانست؛ البته در نظر هم داشته باشید که طعم و مزه برنج هاشمی و دم سیاه بالاتر از آن برنج هاست و همین هم سبب شده که برنج هاشمی ، بیشترین سطح کاشت برنج ها را در شمال ایران داشته باشد. ( حدود ۶۰ درصد زمین های کشاورزی گیلان)
کمترین و ضعیف ترین عطر و بوی برنج
اما در پایین ترین رتبه عطر و بو ، برنج های شیرودی و فجر قرار دارند که کمترین میزان عطر قابل قبول را دارا می باشند. در این گروه، برنج فجر ، عطر و بوی کمتری نسبت به برنج شیرودی دارد و ضعیف ترین مقدار عطر و بوی برنج را دارا می باشد. البته از آنجایی که این دو برنج، جزو برنج های پرمحصول قلم داد می شوند، مشخص است که توان رقابتی از نظر عطر و بو نسبت به برنج های بومی شمال ( که در رتبه های بالاتر قرار دارند ) را ندارند.
نکته های دیگر
البته یک سری نکته های دیگر نیز هست که باید به آنها توجه کرد: از جمله این که هر چه قدر شلتوک برنج ها در کارخانه ، کمتر تراش بخورند و لایه های پوستی آنها، بیشتر باقی بماند، عطر و بوی بهتری خواهند داشت و یا آن که خاک های گوناگون ، می توانند که بر کیفیت برنج ها، تاثیرات متفاوتی بگذارند. یک خاک می تواند یک برنج را به عرش برساند و خاک دیگر، همان برنج را به زمین بزند بخواباند.
هم چنین برداشت دستی و برداشت با کمباین ، کندوج ها ، شیوه پخت برنج و نکات دیگر نیز بر کیفیت برنج تاثیر گذار می باشند؛ از جمله این که برنج تازه و برنج کهنه نیز از نظر عطر و بو متفاوت هستند. هم چنین گفته می شود برنج کشت دوم ، عطر و بوی بهتری نسبت به برنج کشت دوم دارد که در مورد این موضوع، باید تامل بیشتری کرد!
این که میگویند برنج … (نام یک برند) در ایران بهترین است دلیل ان چیست
این برنج که شما پرسیدید، نوع برنج نیست؛ بلکه یکی از برندهاست (نوع برنج های ایرانی خوب عبارتند از دم سیاه صدری، هاشمی ، طارم، علی کاظمی و برنج های پر محصول)
من برنج طارم محلی ازکجا تهیه کنم
خواهش میکنم راهنمایی کنید
برنج های طارم محلی عطری در سایت برنج فروش، موجود است و می توانید خرید کنید