در کجای ایران برنج کاشته می شود؟ چه بخش هایی از ایران دارای کشت برنج می باشد؟ در پاسخ باید گفت به غیر از انواع برنج شمال ایران ، حداقل در 14 استان کشور ثبت شده که برنج ایرانی به صورت کم و زیاد کاشته می شود؛ اما نوع آن و مقدار آن متفاوت می باشد .
جالب این جاست که خیلی از این مناطقی که می خوانید، شاید تصور هم نمی توانستید بکنید که کاشت برنج در آنها انجام می شود؛ ولی واقعیت این است که با مقدار های مختلف ، کاشت انواع برنج ایرانی در آنها انجام می شود .
قطب شمالی کاشت برنج
بر کسی پوشیده نیست که استان های گیلان ، مازندران و گلستان ، تولید 70 درصد برنج ایران را در دست دارند. نبض برنج ایران، در دست این سه استان بزرگ سرسبز می تپد .
قطب جنوبی کاشت برنج
قطب دوم تولید کننده برنج در ایران ، استان های اصفهان، خوزستان و فارس می باشند. پس از قطب شمالی ، بیشترین کشت برنج در این استان ها انجام می شود. برنج عنبربو در استان خوزستان ، برنج لنجان در اصفهان و برنج چمپای قصردشتی در فارس، از مهم ترین این برنج ها هستند.
کهگیلویه و بویراحمد
دارای دو منطقه گرمسیری و سردسیری است که برنج چمپا در هر دو منطقه آن کاشته می شود.
چهارمحال و بختیاری
برنج های کوهرنگ و چمپای محلی ، از برنج های محبوب کشاورزان این استان هاست.
ایلام
بیشتر برنج گرده و برنج شمشیری می کارند؛ ولی نیم نگاهی هم به کاشت برنج عنبربو دارند.
قزوین
عمده برنج این استان در الموت شرقی و غربی و رجایی شهر به دست می آید. انتخاب اول کشاورزان این استان، برنج هاشمی و برنج علی کاظمی است.
لرستان
حجم بیشتر برنج تولیدی لرستانی ها در سال های اخیر ، برنج هاشمی بوده است و از آن فراوان استقبال کرده اند.
زنجان
شهرستان طارم از شهرستان های استان زنجان می باشد که هم نام با برنج طارم می باشد؛ اما بیشترین مقدار تولید برنج ، در خود شهر زنجان انجام می شود. برنج هاشمی و برنج علی کاظمی از برنج های تولیدی این استان است. در شهرستان ماه نشان نیز برنج تولید می شود.
سیستان و بلوچستان
نیک شهر، بزرگترین شهر تولید کننده برنج در سیستان و بلوچستان است ؛ در رتبه دوم تولید برنج در این استان نیز شهر سرباز قرار دارد. بیشترین نوع برنجی که در این استان کاشته می شود برنج های پرمحصول است .
کردستان
برنج گرده و شمشیری ، در این استان و در مناطق مختلف آن انجام می شود.
اردبیل و آذربایجان شرقی
برنج صدری در چند نوع مختلف در این استان ها کاشته می شود . برنج علی کاظمی نیز جزو گزینه های اول کاشت کشاورزان برنج کار این استان است.
خراسان شمالی
منطقه اصلی تولید برنج در این استان، بجنورد می باشد ؛ اما کشاورزان در برخی مناطق دیگر نیز به کشت برنج روی آورده اند.
نتیجه گیری
کیفیت برنج تولید شده در این استان ها و در نقاط مختلف آن ، با یکدیگر مساوی نیست و دارای تفاوت می باشد. اما چشم بسته می توان گفت برنجی که در داخل ایران تولید می شود، بهتر از برنج خارجی ای است که وارد می شود. ولی باز ممکن است که برای برخی اندیشمندان ، این پرسش پیش بیاید که به هر حال برنج کدام منطقه از ایران بهتر است؟
ما به زودی به این پرسش شما پاسخ خواهیم گفت.
این عزیزان زحمتکش نور چشم همه مردم ایران هستند
خیلی خوب و قشنگ
اطلاعات خوبی درباره برنج بود.