اگر بخواهیم پاسخ دهیم که برنج کشت دوم چیست و چه ویژگی هایی دارد ، در ابتدا باید به صورت کوتاه ، بررسی برنج کشت اول و کشت دوم را هم زمان داشته باشیم و آنها را تعریف نماییم .
برنج کشت اول ، به برنجی می گویند که در ابتدای بهار کاشته می شود و در اواسط تابستان برداشت می شود. به برنجی که بلافاصله پس از آن کاشته می شود، برنج کشت دوم می گویند؛ یعنی این که کشاورز برنج کار، دوباره در زمین کشاورزی آب می گیرد؛ آن را شخم می زند، در زیر آفتاب داغ تابستان نشا می کند و محصول ش را در اواسط پاییز درو می کند.
مهم ترین و برجسته ترین ویژگی های برنج کشت دوم
از مهم ترین و برجسته ترین ویژگی های برنج کشت دوم می توان به این موارد اشاره کرد که برنج کشت دوم ، از منابع خاک و آب بیشتر استفاده می کند ؛ ممکن است که به سفره های زیر زمینی آبی در دراز مدت آسیب وارد کند . هم چنین در مورد آن گفته شده است که احتمال این که عناصر کودهای شیمیایی و یا آفت کش به آن رخنه کند وجود دارد .
اما همه این ها ، هنوز اثبات نشده است و کشاورزان مازندرانی ، که بیشترین مقدار کشت برنج دوم را در کشور دارا هستند، هنوز به کاشتن برنج دوم مشغول می باشند.
آنها به شدت از این برنج تعریف می کنند و آن را بهتر و دارای عطر و بویی برتر نسبت به برنج های کشت اول می دانند.