چه برنج هایی برای کشت دوم برنج از سوی کشاورزان استفاده می شوند ؟ چه نژاد ها و رقم هایی از برنج ، بیشتر برای کاشت دوم برنج محبوبیت دارند و چرا ؟
در کاشت دوم برنج، به دلیل وقت محدود و اندکی که تا رسیدن پاییز در اختیار برنج و کشاورز است ، خیلی مهم است برنجی کاشته بشود که سریع برسد تا بتوان آن را برداشت کرد.
بنابراین ممکن است که کشاورز در انتخاب برنج اعلا و مرغوبی که دیرتر می رسد، تردید کند و به سراغ برنج پرمحصولی برود که زودتر می رسد .
البته ممکن است کشاورز این طور پیش خودش محاسبه کند که وقت کافی دارد و می تواند همین برنج های اعلا را نیز بکارد ؛ بنابراین او می تواند برنج عالی بکارد و برنج های درجه یک هم چون هاشمی یا دم سیاه را برای کشت دوم خویش انتخاب کند؛ با این حدس و گمان که در سال جاری ای که کشت می کند، به سرد شدن هوا و باران شدید برخورد نخواهد کرد.
اما اگر کشاورز سرعت رسیدن برنج برایش مهم باشد، به سراغ برنج های فوری فوتی خواهد رفت: برنج هایی که هم محصول زیادتری می دهد و هم زودتر می رسد، اما قیمت آن پایین تراست: هم چون بی نام ، ندا ، نعمت و شیرودی.
این برنج ها ، بازه زمانی بین کاشت تا برداشت شان ، کوتاه تر از برنج هایی هم چون هاشمی یا دم سیاه یا برخی رقم های طارم می باشد. بنابراین کاشت آنها سبب می شود که کشاورز ، دغدغه سرد شدن هوا و باران های پاییزی و از بین رفتن محصولاتش را نداشته باشد.
باسلام و عرض خداقوت خدمت بزرگواران
مطالب عالیست ولی تماما بصورت کلی بیان شده لطفا درصورت امکان تاحدودی مطلب را بازتر ارائه فرمایید تا برای افراد کم سوادی مث من و امثال من قابل فهم تر باشد باتشکر
درود آقای محمدیان. تمام تلاش مان را می نماییم تا مطالبی که ارائه می نماییم، در عین سادگی، بیان گر دیدگاه های صحیح و علمی باشد. از توجه شما سپاسگزاریم.